ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΩΡΑΚΑΣ ΣΑΝ ΚΑΡΙΝΑ -ΤΡΟΠΙΔΟΕΙΔΗΣ

 

Είναι μια εκ γενετής ανατομική ανωμαλία του προσθίου θωρακικού τοιχώματος η οποία προκαλείται λόγω της υπερβολικής αύξησης του χόνδρου των  πλευρών.Το στήθος των παιδιών εξέχει σαν μια καρίνα απο βάρκα. Με την πάροδο της  ηλικίας , η σοβαρότητα της βλάβης αυξάνεται.Eίναι το ακριβώς αντίθετο του σκαφοειδούς θώρακα.Συνήθως στα μωρά η δυσμορφία αυτή δεν φαίνεται και γίνεται πια ορατή στηεφηβεία.

H ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ και εδώ άγνωστη και εντοπίζεται συχνά σε άτομα της ίδιας οικογένειας.Αφορά κυρίως αγόρια, μπορεί να συνοδεύει γενετικά σύνδρομα και παθήσεις του συνδετικού ιστού.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν και το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό.Στις βαρύτερες περιπτώσεις υπάρχει εύκολη κόπωση,δύσπνοια,πόνος στο στήθος,ταχυκαρδία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ  είναι συντηρητική με τη τοποθέτηση ειδικού θώρακα για περίπου οκτώ ώρες την ημέρα για περίπου έξι μήνες. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις η θεραπεία ειναι χειρουργική.

Related Posts

1 Response
  1. Κωνσταντινος

    Γεια σας εχω το παραπανω προβλημα αλλα δεν ηνωριζω καποιον γιατρο που μπορει να μου δωσει αυτο το ειδικο brace χρειαζομαι βοηθεια…

Leave a Reply