Blog

Το «κρυμμένο» αλάτι

Το αλάτι είναι ένα αγαθό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη συντήρηση των τροφίμων αλλά και να ενισχύσει τη γεύση τους. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού όμως εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε φυλλάδιο με πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση αλατιού: [Κατανάλωση αλατιού] Ο ΕΦΕΤ εκπόνησε πανελλαδική έρευνα αναφορικά […]

Πικρή, αλλά γλυκιά στην καρδιά

Οι περισσότεροι σίγουρα έχετε ακούσει ότι η σοκολάτα κάνει καλό. Αλλά τώρα το ιατρικό περιοδικό The Lancet σκάει τη… φούσκα της σοκολάτας. Στην πραγματικότητα, επισημαίνεται σε σχετικό κείμενο, οι ουσίες που μας κάνουν καλό μαζί με τη σοκολάτα –τα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονόλες- προσδίδουν επίσης στη σοκολάτα πικρή γεύση. Ετσι, οι ζαχαροπλάστες συχνά απομακρύνουν τις […]

7 Τροφές που πρέπει να βάλουμε στην καρδιά μας

Κάποιες τροφές χάρη στα συστατικά που περιέχουν προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα και περιορίζουν τον κίνδυνο να εκδηλώσουμε προβλήματα με την καρδιά μας, όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Γνωρίστε, λοιπόν, ποιες τροφές αγαπά η καρδιά σας και προστατεύστε την τρώγοντας έξυπνα. Αβοκάντο Προσθέστε λίγο αβοκάντο στα σάντουιτς ή στις σαλάτες (ταιριάζει πολύ με […]

Γενόσημα Φάρμακα

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. Ανέκαθεν στην Ελλάδα χορηγούσαμε γενόσημα φάρμακα στους ασθενείς μας χωρίς να επικρατεί η τρέλλα που επικρατεί σήμερα ,απλά παλιότερα τα ονομάζαμε αντίγραφα. Στην καρδιολογία ειδικά αλλά και στην γυναικολογία τα έχουμε χρησιμοποιήσει τόσο πολύ και με τόσο αξιόπιστα αποτελέσματα που αρκετοί απο μας δεν μποριύμε να καταλάβουμε γιατί τέτοιος […]

Καρδιά

Η καρδιά είναι το όργανο του ανθρώπινου σώματος που δίνοντας στο αίμα πίεση, το κάνει να κυκλοφορεί στο εσωτερικό των αρτηριών, με τέτοιο τρόπο, ώστε να φτάνει σε όλα τα όργανα. Είναι κάτι σαν «αντλία» που παίρνει το αίμα από τις φλέβες, στις οποίες βρίσκεται σε χαμηλή πίεση και το στέλνει στις αρτηρίες με υψηλή. […]

15 συμβουλές για γερή καρδιά

1. Μειώστε κατά το δυνατόν την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (βούτυρο, κόκκινο κρέας και ορατό λίπος του κρέατος, πέτσα πουλερικών, τυρί, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά). 2. Αποφύγετε τη χρήση σπορέλαιου (πολυακόρεστο έλαιο) και προτιμήστε το ελαιόλαδο (μονοακόρεστο έλαιο). 3. Καταναλώνετε με μέτρο τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη, όπως τα αβγά. Θυμηθείτε ότι σε αρκετές τροφές και γλυκά […]